miercuri, 24 septembrie 2008

Materie prima de artist


Pentru a exista creatia trebuie sa existe un nimic. Fraza asta ar putea reuni cele 267 de pagini de roman ale lui somerset maugham. Dar cu mai putin succes la public decat actualul titlu “luna si doi bani jumate”.
Ce inseamna nimicul lui charles strickland/ paul gauguin? Viata mizera de pictor debutant la paris in etapa post- mariaj fericit, copii frumosi si venit stabil. De ce ar pleca un barbat de 40 de ani in lume pentru a deveni artist? Pentru ca “unii oameni nu sunt nascuti unde trebuie. O intamplare i-a aruncat intr-un anumit mediu, dar ei au intotdeauna nostalgia unui camin pe care nu l-au cunoscut”. Adica nostalgia locului in care se intelege ca “lumea intreaga e populata de fiinte ciudate care fac lucruri ciudate” si se stie ca “omul nu este exact ceea ce vrea el sa fie, ci doar ceea ce este silit sa fie”.
Iar unii oameni sunt siliti sa traiasca lumi, altii sa le creeze.

w. somerset maugham – luna si doi bani jumate

1 comments:

iulineaţa

I DUNNO IF THIS WAS WHAT U WERE GOING FOR...STILL

una e sa nu te nasti unde trebuie...alta e sa nu te nasti cum trebuie...ca mine:P

toate lucrurile silite pe care le facem, cred eu, sunt fortate de imprejurari, anturaj...eu merg dupa ideea: when u`r weak they`re tellin` u you are strong, when u`r right they`re tellin` u you are wrong...
societatea corupe, inglobeaza un amalgam de cacaturi care transforma omul intr-o papusa de plastic fara inima si creier...totul functioneaza asemenea unei mari corporatii care inghite parfumul necomercial al sufletului uman asemenea unei gauri negre.
lumea merge mai nou dupa principiul:,,save the trees? they`re the main cause of forest fires!``

sfatul meu...fii hippy, deconstipa:)

Blogger template 'Fundamental' by Ourblogtemplates.com 2008.

Jump to TOP

Blogger templates by OurBlogTemplates.com
Free Hit Counter