vineri, 5 septembrie 2008

Despre timpuri limitate si eternele regrete

21 de premii. Atat a adunat vier minuten in doi ani. Intre ele, doua premii ale publicului pentru cel mai bun film “gay & lesbian”. Prin 2007, traiectoria vier minuten s-a intersectat cu aceea a festivalului anonimul din sfantul gheorghe. Premiul special primit aici nu a fost alaturat imaginii peliculei pe site-urile de specialitate. Dar anonimii prezenti vara trecuta in delta au avut ochi sa vada si destula intuitie cat sa recomande filmul mai departe. Multumim, dragos.

O copilarie debutand cu succese muzicale si finalizata cu abuzuri sexuale. O sarcina culminand cu moartea fatului. O condamnare pentru crima. Cat de multe experiente negative trebuie sa aduni pana la 21 de ani ca sa-ti poti considera existenta ratata?

Si totusi, vier minuten nu este un film despre ratare si jenny von loeben. E un film despre dragostea din tinerete a d-nei Kruger, profesoara de pian octogenara, pentru colega sa de la infirmeria spitalul militar. E un film despre dragostea unui tata adoptiv jongland intre datoria paterna si atractia sexuala pentru fiica lui. In fine, e un film despre dragostea nemuritoare pentru muzica, in care frustrarile acumulate intr-o viata intreaga sunt condensate in vier minuten (patru minute) de recital de pian.

vier minuten, 2006, regie si scenariu chris kraus


1 comments:

iulineaţa

lasand toate deoparte...tineretea, tatal si muzica...nu pot sa nu remarc ca tot ce ramane e...dragostea...

nu poti trai decat prin arta,
si vei muri tot insetata,
caci poti pasi fastidioasa,
dar vei iubi? nu...niciodata !

Blogger template 'Fundamental' by Ourblogtemplates.com 2008.

Jump to TOP

Blogger templates by OurBlogTemplates.com
Free Hit Counter